(Hidangan untuk 2 mangkuk)
Bahan – bahan:
Gula melaka/gula kabung
1 batang kulit kayu manis
3 kuntum bunga cengkih
2 gelas air kelapa muda
Isi kelapa muda (mengikut kesukaan)
Buah kabung (mengikut kesukaan)
Cincau (dihiris mengikut jumlah kesukaan)
Kaedah Penyediaan:
1. Masak (cairkan) gula melaka/gula kabung bersama kayu manis dan bunga cengkih.
2. Tuangkan air kelapa muda di dalam bekas.
3. Masukkan gula melaka/gula kabung yang telah dimasak ke dalam bekas air kelapa.
4. Masukkan isi kelapa, buah kabung dan cincau ke dalam bekas dan kacau perlahan-lahan.
5. Masukkan berapa ketul ais.
6. Sedia untuk dihidangkan.
Gula melaka/gula kabung
1 batang kulit kayu manis
3 kuntum bunga cengkih
2 gelas air kelapa muda
Isi kelapa muda (mengikut kesukaan)
Buah kabung (mengikut kesukaan)
Cincau (dihiris mengikut jumlah kesukaan)
Kaedah Penyediaan:
1. Masak (cairkan) gula melaka/gula kabung bersama kayu manis dan bunga cengkih.
2. Tuangkan air kelapa muda di dalam bekas.
3. Masukkan gula melaka/gula kabung yang telah dimasak ke dalam bekas air kelapa.
4. Masukkan isi kelapa, buah kabung dan cincau ke dalam bekas dan kacau perlahan-lahan.
5. Masukkan berapa ketul ais.
6. Sedia untuk dihidangkan.