(Hidangan untuk 2 cawan ais krim)
Bahan-bahan :
6 biji pisang berangan
(atau apa sahaja pisang yang
sesuai dimakan mentah)
Madu (mengikut keperluan)
Kaedah Penyediaan :
1. Bekukan pisang semalaman.
2. Keluarkan dari peti sejuk beku dan biarkan ia selama 30 minit.
3. Setelah itu, blend pisang sehingga menjadi berkrim seperti ais krim.
* Jika adunan agak cair, sila bekukan selama 30 minit.
4. Masukkan adunan pisang berkrim ke dalam cawan ais krim dan…
5. Letakkan sedikit madu sebagai hiasan.
6. Sedia untuk dihidangkan.
6 biji pisang berangan
(atau apa sahaja pisang yang
sesuai dimakan mentah)
Madu (mengikut keperluan)
Kaedah Penyediaan :
1. Bekukan pisang semalaman.
2. Keluarkan dari peti sejuk beku dan biarkan ia selama 30 minit.
3. Setelah itu, blend pisang sehingga menjadi berkrim seperti ais krim.
* Jika adunan agak cair, sila bekukan selama 30 minit.
4. Masukkan adunan pisang berkrim ke dalam cawan ais krim dan…
5. Letakkan sedikit madu sebagai hiasan.
6. Sedia untuk dihidangkan.