Bahan-bahan :
Ayam (ikut kesukaan)
1 cawan tepung gandum
1/3 cawan tepung beras
1 sudu besar tepung jagung
Serbuk lada hitam
Serbuk lada/ Serbuk kari
Sedikit garam
Susu rendah lemak (@ ikut keperluan jumlah ayam)
Kaedah Penyediaan :
1. Sediakan ayam (siang dan potong).
2. Taburkan sedikit serbuk lada hitam, serbuk lada dan garam di atas ayam dan gaul.
3. Rendamkan ayam ke dalam susu dan biarkan.
4. Sementara ayam direndamkan, sediakan tepung. Campurkan kesemua tepung yang digunakan.
5. Taburkan sedikit serbuk lada hitam, serbuk lada dan garam ke dalam tepung dan gaulkan.
6. Gaulkan ayam yang telah direndam di dalam susu ke atas adunan tepung.
7. Sediakan kuali panas dan goreng ayam di dalam minyak panas sehingga masak.
Ayam (ikut kesukaan)
1 cawan tepung gandum
1/3 cawan tepung beras
1 sudu besar tepung jagung
Serbuk lada hitam
Serbuk lada/ Serbuk kari
Sedikit garam
Susu rendah lemak (@ ikut keperluan jumlah ayam)
Kaedah Penyediaan :
1. Sediakan ayam (siang dan potong).
2. Taburkan sedikit serbuk lada hitam, serbuk lada dan garam di atas ayam dan gaul.
3. Rendamkan ayam ke dalam susu dan biarkan.
4. Sementara ayam direndamkan, sediakan tepung. Campurkan kesemua tepung yang digunakan.
5. Taburkan sedikit serbuk lada hitam, serbuk lada dan garam ke dalam tepung dan gaulkan.
6. Gaulkan ayam yang telah direndam di dalam susu ke atas adunan tepung.
7. Sediakan kuali panas dan goreng ayam di dalam minyak panas sehingga masak.