(Hidangan untuk 2 cawan teh)
Bahan-bahan :
1 uncang teh strawbery
(Boleh juga gunakan teh rose lychee)
100ml air Sprike berkarbonat
300ml air panas
2 sudu gula perang
Kaedah Penyediaan :
1. Rendamkan uncang teh ke dalam air panas sehingga air bertukar menjadi warna coklat teh.
(* Perhatian : Jangan terlalu pekat kerana ini bukan untuk membuat teh susu.)
2. Masukkan gula perang dan kacau sehingga gula larut.
3. Masukan air Sprike dan kacau.
4. Sedia untuk dihidangkan.
1 uncang teh strawbery
(Boleh juga gunakan teh rose lychee)
100ml air Sprike berkarbonat
300ml air panas
2 sudu gula perang
Kaedah Penyediaan :
1. Rendamkan uncang teh ke dalam air panas sehingga air bertukar menjadi warna coklat teh.
(* Perhatian : Jangan terlalu pekat kerana ini bukan untuk membuat teh susu.)
2. Masukkan gula perang dan kacau sehingga gula larut.
3. Masukan air Sprike dan kacau.
4. Sedia untuk dihidangkan.