Bahan-bahan :
Ikan bersaiz besar (kalau ikan kecil, ambil kesemua ikan, tak perlu potong-potong/ ambil isi sahaja)
Tepung gandum (ikut bilangan ikan)
1 biji telur ayam
Susu rendah lemak (ikut jumlah tepung gandum, jangan terlalu cair)
Sedikit garam
Lada hitam (ikut kesukaan anda)
Serbuk lada/Lada boh/Serbuk kari (ikut kesukaan anda)
1 sudu besar minyak masak
Kaedah Penyediaan :
1. Campur kesemua bahan di atas.
2. Kacau menggunakan pengacau telur agar ia tidak berketul
3. Ikan besar, ambil isinya sahaja, ikan kecil tidak perlu
4. Rendam ikan ke dalam adunan
5. Goreng ikan dalam minyak yang panas
SEDIA UNTUK DIHIDANGKAN
Ikan bersaiz besar (kalau ikan kecil, ambil kesemua ikan, tak perlu potong-potong/ ambil isi sahaja)
Tepung gandum (ikut bilangan ikan)
1 biji telur ayam
Susu rendah lemak (ikut jumlah tepung gandum, jangan terlalu cair)
Sedikit garam
Lada hitam (ikut kesukaan anda)
Serbuk lada/Lada boh/Serbuk kari (ikut kesukaan anda)
1 sudu besar minyak masak
Kaedah Penyediaan :
1. Campur kesemua bahan di atas.
2. Kacau menggunakan pengacau telur agar ia tidak berketul
3. Ikan besar, ambil isinya sahaja, ikan kecil tidak perlu
4. Rendam ikan ke dalam adunan
5. Goreng ikan dalam minyak yang panas
SEDIA UNTUK DIHIDANGKAN